Food bloger o ktorom ste „asi“ ešte nepočuli
49
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-49,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Food bloger o ktorom ste „asi“ ešte nepočuli

Pre väčšinu z nás je varenie bežná vec, bez nejakého hlbšieho zamyslenia, proste to robíme „automaticky“. Ale čo taký food bloger? Od neho všetci čakáme stále viac, viac receptov, viac kreatívneho spracovania, jednoducho viac…

Viktor Kalivoda je dôkazom, že sa dá svet v kuchyni otočiť o 180 stupňov, proste sa schytil, odišiel a začal tvoriť. A dnes ? Dnes, nad jeho kreatívnou tvorbou zastáva rozum viacerým ľuďom.


Viktor, my o tebe vieme, že si sa takmer štvrťstoročie kuchyni vyhýbal, ale teraz tam tráviš veľmi veľa času. Povedz nám, prečo a kedy nastal ten obrovský zlom ?

 

Zlom nastal po rozchode a ukončení takmer 3 a pol ročného vzťahu, ktorý pre mňa nedopadol 2x príjemne a keďže sebavedomie padlo na nulu, tak som začal navštevovať aktívne fitko, ako môj útek z reality. Tým, že som chcel schudnúť a vyzerať atraktívnejšie, tak som si začal doma variť také tie klasické fitness jedlá (približne začiatkom apríla) a podarilo sa mi po dlhšej dobe dostať dokopy. No varenie obedu do práce mi ostalo a láska k fitku taktiež.

 

Zaujímavé je, že si sa od klasického varenia dostal až k umeleckým fotkám jedla, ako je to možné?

V práci sa dosť často opakovala jedna vec, a to komentáre kolegov na to, ako si vždy zaujímavo naaranžujem obed do krabičiek. Tak som si koncom roku 2017 povedal, že skúsim navariť aj niečo iné ako kuracie s ryžou a zeleninou. Začal som to postupne fotiť na Instagram, čo boli moje úplne prvé kroky k reálnemu foodblogu.

 

Je ťažko uveriť, že tvoje skúsenosti s varením boli pred časom nulové, ako to je naopak s tvojou praxou vo fotení ? Venoval si sa tomu už aj predtým alebo to začalo vznikať spoločne s varením ?

Tak ako to bolo s varením, tak to bolo aj s fotením. Prvé výtvory som fotil len tak, na mobil a netušil som, či ma to bude baviť aj naďalej, no povedal som si, že si kúpim vlastnú zrkadlovku, aspoň základnú a uvidíme.

 

Prvá zrkadlovka a hneď ťa to takto chytilo ? Čo na to tvoje okolie ?

Rodičia neboli nadšení, že mínam peniaze na „somariny“, keďže predtým som foťák v rukách nedržal, nie to ešte zrkadlovku, ale dupol som si a kúpil si ju s tým, že ak ju nevyužijem, tak ju predám alebo, keď budem mať rodinu, tak budem mať ako fotiť výlety a dovolenky. Nakoniec to dopadlo ako dopadlo a fotenie ma začalo baviť dokonca viac ako varenie, ale spojil som to dokopy a  už rok a pol si počas víkendu niečo navarím a pofotím.

 

Okrem fantasticky vyzerajúceho jedla, za ktoré by sa nehanbili ani skúsené kuchárky, si sa pustil do netradičných hobby pre mužov, a to napríklad šitie. Čo ťa motivovalo k tomu, že si si jedného dňa kúpil stroj a začal šiť ?

Nemám rád, keď sa v domácnosti delia práce na ženské a mužské, keďže podľa môjho názoru je to hlúposť. V domácnosti si majú partneri pomáhať a skôr si domáce práce rozdeliť podľa toho, kto má čo rád. Preto som sa začal učiť šiť, lebo je to ďalšia znalosť, ktorá sa v živote fakt hodí. Načo si kúpiť nový kúsok oblečenia a minúť naň 5x viac, než si jednoducho dieru zašiť?

 

Dá sa teda povedať, že za tým vidíš efektivitu využitia financií alebo ešte niečo ?

Je to veľmi ekonomické riešenie a hodí sa mi to aj ohľadom môjho hudobného štýlu, lebo si dokážem jednoduchšie ušiť metalovú vestu s nášivkami, keďže doteraz som ju šil ručne a trvalo to 100x dlhšie. A čím viac takýchto znalostí budem ovládať, tým moja budúca manželka bude šťastnejšia, že má doma muža, ktorý sa dokáže o seba a aj ju postarať.

 

Z tvojich štatistík je jasne vidieť, že tvojimi fanúšikmi sú najmä ženy (71%), môžeme teda uvažovať o tom, že za takouto vážnou zmenou je možno snaha zaujať nejakú vyvolenú ?

Žiaľ to tak nie je. Celé varenie na začiatku bola len snaha schudnúť a vznikla z toho snaha ľudí inšpirovať.  Je to milé a príjemné, že ma sledujú hlavne ženy, ale krajší pocit je, ak niekto vyskúša môj recept a je spokojný s výsledkom, ako to, že mi pribudne nová followerka.

Ale, ak jedného dňa príde tá „vyvolená“, tak dúfam, že si jej srdce získam tým, aký som ja a nie tým, čo viem navariť alebo odfotiť. A to aj napriek tomu, že láska ide cez žalúdok. 🙂

 

Na oko tvrdý metalista, ale za dverami bytu si snáď snom každej ženy. Povedz nám, sklameš svoje sledovateľky alebo máš miesto vo svojom srdci ?

Predpokladám, že ich nesklamem, lebo som už takmer 2 roky slobodný. Tým, že som sa v minulosti  sklamal vo vzťahoch, tak som sa zároveň poučil, že na takéto veci treba čas a netreba tlačiť na pílu. Takže, ak jedného dňa príde ta pravá, budem rád, no zatiaľ sú moje veľké lásky varenie, fotenie a fitko.

 

Si šikovný a talentovaný Slovák, aký bol tvoj hlavný dôvod presťahovať sa do Prahy ?

Dôvodov bolo viacero, no za hlavný by som považoval štart úplne nového života sám od začiatku. Tým, že som spravil pár zlých rozhodnutí a dal som prednosť vzťahu nad kamarátmi, tak som toho dosť stratil, a preto ma už toho veľa v Košiciach nedržalo. Vedel som, že v Prahe sú vyššie platy, je tu omnoho viac koncertov a už bol čas dať rodičom slobodu a nevisieť im na krku.

 

Považuješ to za správne rozhodnutie ?

 

Bol to pre mňa neskutočne veľký krok v živote, keďže som 24 rokov žil doma, žiaden internát ani nič tomu podobné, no mal som šťastie na lepšie platenú prácu, tak som si šiel pomaličky plniť môj vtedy ešte len sen v plienkach. A toto rozhodnutie bolo jedno z tých najlepších, aké som kedy spravil.

 


„Upozornenie. Neodporúčame sledovať obsah tohto influencera v čase pred obedom a neskoro večer. Hrozia nekontrolovateľné a chorobomyseľné stavy! ….  ale teraz vážne 🙂 Viktor sa dostal do influencer barometra pre jeho štýl obsahu, ktorý pre foodgeekov poskytne umelecký zážitok. Má neprehliadnuteľný talent, ktorý by nemal ostať nepovšimnutý!“

Jana Malaga, Špecialistka na influencer marketing a obsahový marketing

PUBLIKOVANÉ

2. júla 2019

MÉDIUM

Instagram